ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό 10 μηνών ο σύνθετος ΡΜΙ Οκτωβρίου στην ευρωζώνη

11:28 - 24 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Σε υψηλό 10 μηνών ο σύνθετος ΡΜΙ Οκτωβρίου στην ευρωζώνη
Στις 53,7 μονάδες διαμορφώθηκε ο σύνθετος PMI για την ευρωζώνη τον Οκτώβριο, από τις 52,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο από την αρχή του 2016, και ενισχύει τις ενδείξεις ότι η ανάπτυξη γίνεται πιο ανθεκτική.

 

Η ανάκαμψη της ευρωζώνης έχει συνεχιστεί με σταθερό αν και αργό ρυθμό, παρά τις προκλήσεις που ποικίλουν από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, την επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου και την πολιτική αβεβαιότητα που τροφοδοτήθηκε από την άνοδο των λαϊκιστικών κινημάτων.

 

«Η οικονομία της ευρωζώνης εμφάνισε νέα σημάδια ζωής στην αρχή του δ΄ τριμήνου, καταγράφοντας την ισχυρότερη ανάπτυξη μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους, με την υπόσχεση ότι θα έρθουν και άλλα», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

 

«Η προοπτική ενός ισχυρού δ΄ τριμήνου θα τροφοδοτήσει περαιτέρω σπέκουλα ενός πιθανού tapering του προγράμματος QE της ΕΚΤ», πρόσθεσε.

 

Ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες από τις 52,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση ετών. Ο PMI υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στις 53,5 από τις 52,2 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.