ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Στα όριά της η νομισματική πολιτική

21:00 - 25 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων της, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνοντας ξεκάθαρα την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να εμβαθύνει περαιτέρω η ΕΚΤ το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε είπε σε Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Βερολίνο ότι υπάρχει υπερβολική ρευστότητα και υπερβολικό χρέος σε διεθνή κλίμακα.

 

Η δήλωση Σόιμπλε έρχεται λίγες ημέρες αφότου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ παρέπεμψε για τον Ιανουάριο τις αποφάσεις για νέα παράταση ή τροποποίηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, που έχει στόχο να διευκολύνει το δανεισμό για επιχειρήσεις και νοικοκυριά και συνεπώς να τροφοδοτήσει με ρευστότητα την πραγματική οικονομία.

 

Ο κ. Σόιμπλε και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα επιτεθεί στην ΕΚΤ και προσωπικά στον πρόεδρο Μάριο Ντράγκι για την υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθούν.

 

Ο κ. Ντράγκι από την πλευρά του έχει υπεραμυνθεί των επιλογών της ΕΚΤ, υποστηρίζοντας πως η Γερμανία και οι πολίτες της έχουν ωφεληθεί ποικιλοτρόπως από την ποσοτική χαλάρωση.

 

Ντράγκι: Έχουμε επίγνωση του κόστους των χαμηλών επιτοκίων

 

H ΕΚΤ έχει επίγνωση του αυξανόμενου κόστους των χαμηλών επιτοκίων στον χρηματοοικονομικό τομέα, δήλωσε την Τρίτη ο Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε να μην κρατήσει τα επιτόκια σε τόσο χαμηλά επίπεδα για πολύ καιρό.

 

«Σίγουρα, θα προτιμούσαμε να μην πρέπει να κρατήσουμε τα επιτόκια σε τόσο χαμηλά επίπεδα για υπερβολικά πολύ καιρό, από την στιγμή που ανεπιθύμητες συνέπειες μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου» ανέφερε ο κ. Ντράγκι σύμφωνα με το Reuters.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:19 - 25 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.