ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 58 δολάρια το αργό, λόγω υψηλών θερμοκρασιών

10:25 - 16 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Κάτω από τα επίπεδα των 58 δολαρίων ανά βαρέλι παραμένει η τιμή του αργού πετρελαίου, λόγω των εκτιμήσεων για άνοδο της θερμοκρασίας στις Ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες καταναλώνουν και τη μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης ενώ εκτιμάται επίσης ότι η ζήτηση θα υποχωρήσει το επόμενο διάστημα, καθώς τα διυλιστήρια θα πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης.

Συγκεκριμένα, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου της Νέας Υόρκης διαμορφώνεται στα 57,80 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 0,33% , ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ βρίσκεται στα 57,40 δολάρια, υποχωρώντας κατά 0,35%.

Στην Ανατολική Ακτή, όπου καταναλώνεται το 80% των καυσίμων θέρμανσης των ΗΠΑ, θα επικρατήσουν θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού το διάστημα 22-28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Επίσης, τα διυλιστήρια προχωρούν σε συντήρηση των μονάδων τους το δίμηνο Φεβρουαρίου-Ιανουαρίου, καθώς τελειώνει η περίοδος κατανάλωσης των καυσίμων θέρμανσης και ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο, όπου καταναλώνεται κυρίως βενζίνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.