ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Ραχόι

13:13 - 31 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Ραχόι
Έπειτα από δέκα μήνες πολιτικών διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Μαριάνο Ραχόι ορκίστηκε τη Δευτέρα Πρωθυπουργός της Ισπανίας, ενώπιον του βασιλιά Φελίπε.

Έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις που δεν είχαν αναδείξει ξεκάθαρο νικητή, ο Ραχόι του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, έχοντας την ανοχή των Σοσιαλιστών.

 

Ο Ραχόι επιστρέφει στην εξουσία, έχοντας, όμως, χάσει την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε στη Βουλή.

 

Θεωρείται βέβαιο πως πρέπει να αναζητήσει συναινέσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν θέλει να περάσει τα νομοσχέδια που εκκρεμούν όλο αυτό το διάστημα της ακυβερνησίας.

 

Στη Βουλή, οι Σοσιαλιστές είναι διασπασμένοι, ενώ οι Podemos θεωρείται βέβαιο πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να στηρίξουν τον Ραχόι.

 

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι φιλελεύθεροι Ciudadanos, που στηρίζουν τον Ραχόι και ουσιαστικά συγκυβερνούν.

 

Οι εξελίξεις εντός των Σοσιαλιστών είναι ασφαλώς πολύ κρίσιμες για την Ισπανία. Το PSOE επί της ουσίας, αποφάσισε να μην αποτρέψει το σχηματισμό κυβέρνηση από τον Ραχόι, υπό την απειλή της διάσπασης και η στάση του από εδώ και εμπρός είναι κομβικής σημασίας. Θα επιλέξει το δρόμο της συναίνεσης ή της σκληρής αντιπολίτευσης όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.