ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητη η ανάπτυξη στην ευρωζώνη

13:29 - 31 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Αμετάβλητη η ανάπτυξη στην ευρωζώνη
Αμετάβλητη παρέμεινε η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη στο γ΄ τρίμηνο έναντι του β΄ τριμήνου, δείχνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ζώνη του κοινού νομίσματος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Ωστόσο, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε τον Οκτώβριο, χάρη σε μια μικρότερη πτώση των ενεργειακών τιμών.

Η στατιστική υπηρεσία της ευρωζώνης, Eurostat, ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,3% σε τριμηνιαία βάση στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όπως και στο β΄ τρίμηνο.

 

Σε ετήσια βάση, η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε 1,6%, επίσης όσο στο β΄ τρίμηνο και είναι αντίστοιχα (τα μεγέθη) των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

 

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, έναντι του 0,4% του Σεπτεμβρίου, και του 0,2% του Αυγούστου.

 

Οι τιμές ενέργειας διαμορφώθηκαν μόνο 0,9% χαμηλότερα τον Οκτώβριο σε σχέση με πριν από 12 μήνες, σε σχέση με το 3% (χαμηλότερα) τον Σεπτέμβριο, 5,6% τον Αύγουστο και 6,7% χαμηλότερα τον Ιούλιο.

 

Ωστόσο, εάν αφαιρεθούν οι πιο ευμετάβλητες τιμές για μη επεξεργασμένα τρόφιμα και ενέργεια, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε 0,7% σε ετήσια βάση, έναντι του 0,8% στους πέντε προηγούμενους μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.