ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Μην κλειδώνετε τις γυναίκες στο σπίτι

23:07 - 02 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Μην κλειδώνετε τις γυναίκες στο σπίτι
Να «μην κλειδώνουν τις γυναίκες» στα σπίτια «συμβούλευσε» τους μουσουλμάνους ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η λογική του ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι αποκλειστικά στο σπίτι, είναι λάθος», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «ένα ισχυρό έθνος δεν μπορεί να οικοδομηθεί με βάση αυτή τη λογική», όπως μεταδίδει η Hurriyet.

 

«Γι 'αυτό δεν έχουμε το δικαίωμα να ρωτάμε γιατί η Δύση είναι τόσο πιο μπροστά από εμάς», είπε, ενώ σημείωσε ότι ήταν σημαντικό «να το αναγνωρίσουμε αυτό» για να αναπτυχθεί η χώρα.

 

«Η λογική του να κρατάμε τις γυναίκες μακριά από τα πάντα, από την επιστήμη, τη γνώση, την πολιτική ζωή και την κοινωνική ζωή είναι λάθος», δήλωσε ο Ερντογάν.

 

«Αν θέλουμε οι γυναίκες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των στόχων της χώρας μας, πρέπει πρώτα να βεβαιωθούμε ότι έχουν ίσο μερίδιό στα δικαιώματα και τις ευκαιρίες», επεσήμανε ακόμη. «Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από τις γυναίκες να συμβάλλουν πριν περιληφθούν πλήρως στον τομέα της απασχόλησης και των μηχανισμών λήψης αποφάσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.