ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Στο 54,5 ενισχύθηκε ο PMI υπηρεσιών τον Οκτώβριο

17:47 - 03 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Βρετανία: Στο 54,5 ενισχύθηκε ο PMI υπηρεσιών τον Οκτώβριο
Με μεγαλύτερη ταχύτητα αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο ο βρετανικός τομέας των υπηρεσιών, γεγονός που υπερτονίζει την ανθεκτικότητα της οικονομίας στο Brexit.

Ο δείκτης PMI της IHS Markit αυξήθηκε σε 54,4 τον Οκτώβριο, δηλαδή στα υψηλότερά του από τον Ιανουάριο και πολύ πάνω από το 52,5 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι του Bloomberg.

 

Η ανάγνωση σηματοδότησε και τον τρίτο συνεχόμενο μήνα άνω του ορίου του 50 που διαχωρίζει ανάπτυξη από συρρίκνωση, επισημαίνει το πρακτορείο.

 

Οι εταιρίες που συμμετείχαν, ανέφεραν ότι η αδύναμη στερλίνα οδήγησε μια άνοδο στη ζήτηση από το εξωτερικό, αν και το νόμισμα έχει και πληθωριστικές επιπτώσεις. Η έρευνα έδειξε ότι οι τιμές των πρώτων υλών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2011.

 

Αν και η βρετανική οικονομία έχει σταθεί «σε μεγάλο βαθμό ανενόχλητη» από την απόφαση για Brexit, τα αυξανόμενα κόστη των ακατέργαστων υλών ενέχουν πτωτικούς κινδύνους, επεσήμανε σήμερα ο Nick Vaughan, ανώτατος οικονομολόγος στην εθνική στατιστική υπηρεσία ONS.

 

Η έκθεση ήρθε έπειτα από άλλες έρευνες της Markit αυτή την εβδομάδα, οι οποίες έδειξαν ανάπτυξη τόσο στη μεταποίηση όσο και στις κατασκευές τον Οκτώβριο. Ο σύνθετος δείκτης και για τους τρεις τομείς αυξήθηκε σε 54,6, δηλαδή στα υψηλότερά του από τον Ιανουάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.