ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέκταση των επεισοδίων στη Νιγηρία ανεβάζει το αργό

22:13 - 16 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Πάνω από τα 59 δολάρια ανά βαρέλι κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, μετά και τις προειδοποιήσεις ότι οι στρατιωτικές επιθέσεις στην περιοχή της Νιγηρίας, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγό στην Αφρική, έιναι πιθανόν να επεκταθούν.

Το συμβόλαιο του Μαρτίου για το αργό ενισχύθηκε κατά 1,15 δολάρια, ή 2%, στα 59,14 δολάρια ανά βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στις 21:00, ώρα Ελλάδος. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω τιμές είναι κατά 1,3% μειωμένες σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Ομάδα στρατιωτικών φέρεται να σχεδιάζει τη διεύρυνση των αναταραχών πέρα από το Δέλτα του Νίγηρα, σύμφωνα με δηλώσεις του αμερικανικού προξενείου της περιοχής.

Η Νιγηρία αποτελεί τη πέμπτη μεγαλύτερη χώρα παροχής πετρελαίου στις ΗΠΑ. Διυλιστήρια σε Πενσυλβάνια, Ντέλαγουερ και Οντάριο έχουν μειώσει την παραγωγή τους αυτή την εβδομάδα λόγω πυρκαγιών και διακοπών της ηλεκτροδότησης.

Για την επόμενη εβδομάδα οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή του αργού θα κινηθεί καθοδικά καθώς αναμένεται να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή μέχρι την 1 η Μαρτίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.