ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ισχύ η συμφωνία για το κλίμα

19:31 - 04 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Σε ισχύ η συμφωνία για το κλίμα
Τίθεται σε ισχύ σήμερα η συμφωνία του Παρισιού, 30 μόλις ημέρες αφότου επικυρώθηκε από την ΕΕ, πράγμα που αποτελεί ιστορικό γεγονός.

Επετεύχθη σε λιγότερο από ένα έτοςμετά τη συμφωνία ορόσημο και λίγες μόλις ημέρες πριν από την ετήσια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP22) στο Μαρακές του Μαρόκου (7 έως 18 Νοεμβρίου 2016).

 

Η Επιτροπή θα εκπροσωπείται από τον Επίτροπο κ. Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε. Η ΕΕ προσδοκά ότι θα σημειωθεί πρόοδος σχετικά με τα βασικά στοιχεία της εν λόγω συμφωνίας, όπως η πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων και των διαδικασιών που χρειάζονται οι αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να εφαρμόσουν τα εθνικά τους σχέδια για το κλίμα. Όσον αφορά στο κλίμα, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της αποτελούν τους μεγαλύτερους χορηγούς δημόσιων κονδυλίων προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Από κοινού παρέχουν περίπου το ένα τρίτο των δημόσιων χρηματοδοτικών πόρων που διατίθενται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και σχεδόν το ήμισυ των δεσμεύσεων στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.