ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Συνελήφθησαν ακόμα εννέα στελέχη του φιλοκουρδικού HDP

17:11 - 05 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Τουρκία: Συνελήφθησαν ακόμα εννέα στελέχη του φιλοκουρδικού HDP
Ακόμα εννέα στελέχη του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με αξιωματούχο του κόμματος, δίνοντας συνέχεια στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές έχουν αποφασίσει ήδη την προφυλάκιση των ηγετών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) για «υποστήριξη της τρομοκρατίας» του παράνομου Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

 

Οι συλλήψεις της Φιγέν Γιουκσεκντάγ, συμπροέδρου του αριστερού - κεντροαριστερού HDP, μαζί με τον έτερο ηγέτη του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ήδη συναντούν σωρεία αντιδράσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς παράγοντες και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Προφυλακιστέοι οι εννέα δημοσιογράφοι της Cumhuriyet

 

Την προφυλάκιση των εννέα δημοσιογράφων και στελεχών της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα ζήτησαν οι τουρκικές αρχές, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

 

Η αστυνομία συνέλαβε τον διευθυντή σύνταξης και 12 στελέχη της Cumhuriyet με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Δύο από τους συλληφθέντες, ο επικεφαλής λογιστηρίου της εφημερίδας και ο πρώην επικεφαλής λογιστηρίου, αφέθηκαν ελεύθεροι. Δύο άλλοι, οι αρθρογράφοι Χικμέτ Τσετινκάγια και Αϊντίν Ενγκίν αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με το Dogan.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 05 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.