ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλες διαδηλώσεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα-Συγκρούσεις και δακρυγόνα

19:15 - 05 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Μεγάλες διαδηλώσεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα-Συγκρούσεις και δακρυγόνα
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις που προέβη η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εναντίον του. Το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου απάντησε με χρήση βίας από τη μεριά της αστυνομίας.

Εκτός από τις διεθνείς αντιδράσεις, η σύλληψη 12 στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση έχει εξοργίσει εκατομμύρια πολίτες και εντός της Τουρκίας.

 

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, με την αστυνομία να κάνει ευρεία χρήση χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

 

Προκειμένου να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιστράτευσαν και τα ειδικά οχήματα με τις μάνικες νερού, τις οποίες έστρεψαν εναντίον του πλήθους.

Οι πολίτες - Κούρδοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία - συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, δίχως να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός.

 

Το κεντρικό σύνθημα που επικράτησε στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας, ήταν το εξής: «Ελευθερία στους Κούρδους», «Ανεξαρτησία για τους Κούρδους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.