ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέντσι: Εκτός Συμφώνου Σταθερότητας οι δαπάνες ανοικοδόμησης των σεισμών

20:55 - 06 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Ρέντσι: Εκτός Συμφώνου Σταθερότητας οι δαπάνες ανοικοδόμησης των σεισμών
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι εξέφρασε την Κυριακή την επιθυμία του να μείνουν εκτός Συμφώνου Σταθερότητας "οι δαπάνες για την ανοικοδόμηση μετά τους σεισμούς στην κεντρική".

Από τη Φλωρεντία, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίας της ανοικτής συνάντησης για το μέλλον της κεντροαριστεράς, ο Ιταλός Πρωθυπουργός εξέφρασε ανοιχτά το αίτημά του προς τους εταίρους.

 

"Λέω στους δήμαρχους της Ιταλίας, ότι μπορούν να ξαναρχίσουν να επενδύουν. Πρέπει να παρέμβουμε και στην Ευρώπη, για να αλλάξει η προσέγγιση στο θέμα της λιτότητας", είπε ακόμα.

 

Με αναφορά  στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου με το οποίο οι Ιταλοί θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν  σειρά συνταγματικών αλλαγών, ο Ρέντσι τόνισε ότι "αν κερδίσει το "όχι” θα δημιουργηθεί τεχνοκρατική κυβέρνηση περιορισμένης δράσης".

 

"Εμείς που υποστηρίζουμε το "ναι” διαθέτουμε σχέδιο, ιδέες, ορίζοντα για την Ιταλία. Αν κλείσεις σε ένα δωμάτιο τους υποστηρικτές του μετώπου του "όχι”, και τους ζητήσεις να βγουν με μια καινούργια ιδέα στο χέρι, θα μείνουν αιωνίως μέσα", είπε στους υποστηρικτές του ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας και επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

 

Αναφερόμενος, τέλος, στην αριστερή μειοψηφία του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι  εναντιώνεται, σε μεγάλο βαθμό,  στις συνταγματικές αλλαγές, διότι είναι η τελευταία ευκαιρία της για να ξαναμπεί στο πολιτικό παιχνίδι.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 06 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.