ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίγες ώρες απομένουν για το εκλογικό «ντέρμπι» στις ΗΠΑ

09:18 - 07 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Λίγες ώρες απομένουν για το εκλογικό «ντέρμπι» στις ΗΠΑ
Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί, όπως όλα δείχνουν, η εκλογική αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με την Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ να δίνουν μάχη μέχρι το τέλος ώστε να εξασφαλίσουν και την τελευταία ψήφο, καθώς φαίνεται πως μπορεί να είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα. Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν την εικόνα μιας μάχης «στήθος με στήθος», καθώς, παρότι η υποψήφια των Δημοκρατικών φαίνεται να προηγείται, η διαφορά κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπος με κατηγορίες πολλών γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και για αμφίβολες μεθόδους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 για να αποφύγει να δηλώσει στην εφορία φορολογητέα εισοδήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, αυτά φαίνεται να μην επηρέασαν ιδιαίτερα την προεκλογική του εκστρατεία.

 

Ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος κατάφερε λίγο πριν τις εκλογές να μετατρέψει την αναμέτρηση σε ντέρμπι.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Χίλαρι Κλίντον εμφανίζεται να έχει προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, με 48% έναντι 43%, στην τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή το πρωί.

 

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Post και του ABC, που είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 47% έναντι 44%.

 

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πόσο θα επηρεαστούν τελικά οι ψηφοφόροι από την απόφαση του FBI να κάνει γνωστό μία ανάσα πριν από τις εκλογές, ότι δεν πρόκειται να ασκήσει δίωξη κατά της Κλίντον για τη διαχείριση των e-mails της.

 

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δήλωσε στο Κογκρέσο ότι η πρόσφατη έρευνα για τα νέα emails δεν μεταβάλλει τα συμπεράσματα της υπηρεσίας του από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οποία δεν πρέπει να ασκηθεί δίωξη στην πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

 

Τις προηγούμενες ημέρες, ο διευθυντής του FBI δέχθηκε ομαδικά «πυρά» από την πλευρά των Δημοκρατικών, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτήρισαν «ύποπτη» την χρονική στιγμή που επέλεξε το FBI ώστε να προχωρήσει σε νέα έρευνα για τα emails της Χίλαρι Κλίντον, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές.

 

Ωστόσο, μετά την απόφαση για μη δίωξή της, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «στημένο σύστημα» που προστατεύει την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.