ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

10:32 - 20 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Σε σταθεροποιητικά επίπεδα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, επηρεαζόμενα από τα θετικά νέα που ανακοίνωσε η Nippon Steel σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Nakayama Steel Works, αλλά και λόγω των εκτιμήσεων ότι έπονται συγχωνεύσεις και εξαγορές στον μεταλλευτικό κλάδο.

Εντούτοις, προς το τέλος της συνεδρίασης σημειώθηκαν μικρές ρευστοποιήσεις με αποτέλεσμα οι δείκτες να κλείσουν αμετάβλητα ή με οριακή πτώση. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε και η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων του γεν από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, απόφαση που αναμένεται να έχει ελαφρύ αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και τις αγορές.

Συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,01% στις 17,939,12μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng παρέμεινε αμετάβλητος στις 20,567,91 μονάδες, ενώ στην Νότιο Κορέα ο Kospi ανέβηκε κατά 0,29% και διαμορφώθηκε στις 1,452,96 μονάδες.

Αύξηση κατά 3,5% κατέγραψε η μετοχή της Hyundai Motor, της ηγετικής αυτοβιομηχανίας στη Νότιο Κορέα, λόγω των εκτιμήσεων για αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αύξηση θα ανακοινωθεί αύριο και θα είναι της τάξης του 0,25%.

Όσον αφορά το γεν, σημειώθηκε άνοδος την περασμένη εβδομάδα, μετά την αύξηση του ΑΕΠ, η οποία κινήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών χρόνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.