ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου: H Toυρκία χρησιμοποιεί ναζιστικές μεθόδους

14:35 - 07 Νοε 2016 | Ειδήσεις
ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου: H Toυρκία χρησιμοποιεί ναζιστικές μεθόδους
Ως μη προσήκουσες για μια χώρα, η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζει τις ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας κατά των αντιπολιτευομένων και του Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.

Σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF), ο Ζαν Aσελμπορν θέτει μάλιστα και θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν, ούτως ή άλλως, "θεωρητικά ανασταλεί" είπε, υποστηρίζοντας ότι εάν η Τουρκία επαναφέρει την θανατική ποινή δεν θα πρέπει πλέον κανείς να συζητά ούτως η άλλως για το θέμα αυτό.

 

Εκτίμησε δε, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να της επιβάλει οικονομικές κυρώσεις ως μέσον πίεσης. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, εν τούτοις, δεν τάσσεται ακόμα υπέρ της εκδίωξής της από το ΝΑΤΟ στη δεδομένη χρονική συγκυρία στιγμή. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει θέσει εκτός ισχύος το κράτος δικαίου και δημιουργεί με αυτόν τον τρόπο "οδηγίες χρήσεως δικτατορίας".

 

Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σε πρώην υπαλλήλους του θυμίζει "μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τους ναζί", όπως είπε ο κ. Άσελμπορν και επισήμανε ότι η Τουρκία υποδαυλίζει ένα κλίμα φόβου στη χώρα. Λαμβανομένης υπόψη της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, υπογράμμισε: "χρειαζόμαστε την Τουρκία ως Ευρώπη ώστε να καταφέρει να οργανώσει τις προσφυγικές ροές με αξιοπρεπή τρόπο".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.