ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφυγή Τραμπ κατά εφόρου εκλογών στη Νεβάδα

23:11 - 08 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Προσφυγή Τραμπ κατά εφόρου εκλογών στη Νεβάδα
Προσφυγή κατά εφόρου εκλογών στη Νεβάδα έκανε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, επειδή επέτρεψε την περασμένη εβδομάδα σε εκολογικό κέντρο στο Λας Βέγκας να μείνει ανοικτό δύο ώρες μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο της κάλπης.

Σημειώνεται πως η Νεβάδα είναι μια από τις λίγες πολιτείες που επιτρέπουν την πρόωρη ψήφο. Ο κ. Τραμπ δίνει σκληρή μάχη με την Χίλαρι Κλίντον για την νίκη στην πολιτεία και το Λας Βέγκας θεωρείται πως είναι περιοχή που στηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών.

 

Με βάση το πολιτειακό νόμο της Νεβάδα οι ψηφοφόροι που περιμένουν στην ουρά ως τις 8 το βράδυ, όταν κλείνει η κάλπη, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η προσφυγή που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο της Νεβάδα αναφέρει πως ο έφορος παραβίασε το νόμο γιατί επέτρεψε σε πολίτες να στηθούν στην ουρά μετά τις 8 το βράδυ.

 

Στη προσφυγή ο κ. Τραμπ ζητάει οι ψήφοι από το εν λόγω εκλογικό κέντρο να διαχωριστούν από τις ψήφους σε άλλα εκλογικά κέντρα.

 

«Αυτή είναι μια προσφυγή για τους κανόνες του παιχνιδιού» δήλωσε εκπρόσωπος της καμπάνιας του Νεοϋορκέζου μεγιστάνα.

 

«Πρέπει να κρατήσουμε το σύστημα δίκαιο» ήταν η δήλωση του ίδιου του κ. Τραμπ στο κανάλι Fox.

 

Σε ερώτηση για το αν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Τραμπ απάντησε: «Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σήμερα. Ευελπιστούμε πως θα εξελιχθούν καλά και ευελπιστούμε πως δεν θα πρέπει να ανησυχήσουμε για αυτό, που σημαίνει πως ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.