ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πλανητάρχης!

10:35 - 09 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πλανητάρχης!
Το… απευκταίο για πολλούς σενάριο της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι γεγονός. Ανατρέποντας πλήρως τα προγνωστικά και κερδίζοντας τις περισσότερες κρίσιμες Πολιτείες, όπως η Φλόριντα και το Οχάιο, ο εκκεντρικός μεγιστάνας είναι ο νέος πλανητάρχης!

"Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τέλος στο διχασμό. Θα είμαι Πρόεδρος όλων Αμερικανών", είπε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγα λεπτά μετά την επισημοποίηση της εκλογής του.

 

Ευχαρίστησε δε τη Χίλαρι Κλίντον για την προσφορά της στο αμερικανικό έθνος από δημόσιες θέσεις, αλλά και για τη μάχη που έδωσε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι μίλησε στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στο εκλογικό κέντρο της κας. Κλίντον και ανακοίνωσε πως η υποψήφια των Δημοκρατικών δεν θα κάνει δηλώσεις. Έτσι, ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί απογοητευμένος και ουσιαστικά το σκηνικό αυτό αποτελεί την παραδοχή της ήττας.

 

Σημείωσε, ωστόσο, πως η καταμέτρηση συνεχίζεται και "θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε αύριο".

 

Στις 9.30 το πρωί, ώρα Ελλάδας, η Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις πολιτείες της Φλόριντα και της Βόρειας Καρολίνας καταφέροντας ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στη Δημοκρατική αντίπαλό του.

 

Η νίκη Τραμπ δημιούργησε τρόμο στις αγορές που δεν κατάφεραν να το "κρύψουν". Η αρχή έγινε από τον δείκτη Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο και ακολούθησε μπαράζ πτωτικών τάσεων. Η ενωτική ομιλία που ακολούθησε πάντως ανέκοψε την κατρακύλα.

 

Διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι

 

Τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ διατηρούν οι Ρεπουμπλικάνοι, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διατηρεί την πλειοψηφία των 435 εδρών στη Βουλή την οποία κατέκτησε το 2010, υποχρεώνοντας τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε μια δύσκολη «συγκατοίκηση» μόλις δύο χρόνια μετά την εκλογή του. Πριν από την ψηφοφορία που διεξάγεται ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές, οι Ρεπουμπλικανοί κατείχαν 246 έδρες και οι Δημοκρατικοί 186.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 09 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.