ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλτενμπεργκ σε Τραμπ: Καλό για τις ΗΠΑ ένα δυνατό ΝΑΤΟ

21:29 - 09 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Στόλτενμπεργκ σε Τραμπ: Καλό για τις ΗΠΑ ένα δυνατό ΝΑΤΟ
Συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, έδωσε την Τετάρτη ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πρόσθεσε πως θα επιδιώξει σύντομα να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο, ώστε να καθορίσουν το πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το κόσμος, μεταξύ των οποίων είναι ο υβριδικός πόλεμος, ο διαδικτυακός πόλεμος και η τρομοκρατία. «Η ηγεσία των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά κρίσιμη αυτήν την περίοδο, περισσότερο από ποτέ. Ένα δυνατό ΝΑΤΟ είναι καλό για τις ΗΠΑ, αλλά και για την Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στην κατάσταση ασφαλείας που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, αποφεύγοντας να κατονομάσει τη ρωσική απειλή, κάτι, ωστόσο, που έχει κάνει σε άλλες δηλώσεις του, το προηγούμενο διάστημα. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Θα επιδιώξω συνάντηση με τον κ. Τραμπ και τον περιμένω στις Βρυξέλλες, στη Σύσκεψη του ΝΑΤΟ τον επόμενο χρόνο, προκειμένου να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες», δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.