ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτοξεύονται οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη

13:41 - 10 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Εκτοξεύονται οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη
Υψηλά πολλών μηνών αγγίζουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τη μεγαλύτερη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων των ΗΠΑ που έχει σημειωθεί εδώ και πέντε χρόνια, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ θα οδηγήσουν σε ενίσχυση του πληθωρισμού.

Οι αποδόσεις των γερμανικών και γαλλικών κρατικών ομολόγων αυξάνονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών. Ειδικότερα, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων χτυπούν τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου, με άνοδο κατά 6 μονάδες βάσης στο 0,23%. Οι αποδόσεις στα 30ετή αυξάνονται επίσης στα υψηλά έξι μηνών και στο 0,88%.

 

Οι αποδόσεις στα γαλλικά 10ετή αγγίζουν επίσης υψηλά έξι μηνών, με άνοδο κατά 7 μονάδες βάσης στο 0,58%, ενώ στην Ισπανία αυξάνονται κατά 5 μονάδες βάσης και στο 1,32%, κοντά στα επίπεδα του περασμένου Ιουνίου.

 

Ανοδο σημειώνουν και οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών, στο 7,356%.

 

Την Τετάρτη, οι αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ χτύπησαν υψηλά 10 μηνών, σηματοδοτώντας το μεγαλύτερο άλμα των αποδόσεων στα 30ετή ομόλογα από τον Αύγουστο του 2011.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.