ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs για Fed:Πολλά θα εξαρτηθούν από τις παρεμβάσεις Τραμπ

16:42 - 10 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Goldman Sachs για Fed:Πολλά θα εξαρτηθούν από τις παρεμβάσεις Τραμπ
Η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής, ενώ με την εκλογή του μειώνονται οι πιθανότητες να αυξηθούν τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, εκτιμά η Goldman Sachs.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και η αύξηση της αβεβαιότητας μετά τις εκλογές, μειώνουν τις προοπτικές για αύξηση των επιτοκίων της Fed το Δεκέμβριο.

 

Ωστόσο, η Goldman Sachs προχωρά σε μέτρια μείωση των πιθανοτήτων για κίνηση της Fed τον επόμενο μήνα (στο 60% από 75% προηγουμένως), καθώς πολλά μπορούν να εξαρτηθούν από το πώς θα αφομοιώσουν οι αγορές τις ειδήσεις κατά τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες.

 

Με δεδομένη την ισχυρή υποστήριξη μεταξύ των αξιωματούχων της Fed για αύξηση των επιτοκίων, η αύξηση συνεχίζει να είναι πιθανή ωστόσο αυτό θα συμβεί μόνο εάν οι συνθήκες στις αγορές σταθεροποιηθούν.

 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Goldman Sachs, οι προοπτικές για τα επιτόκια θα εξαρτηθούν από τις προοπτικές της δημοσιονομικής τόνωσης και τις παρεμβάσεις που θα κάνει ο Τραμπ στο Δ.Σ. της Fed.

 

Όπως τονίζει η επενδυτική τράπεζα, ο Τραμπ θα έχει έναν ασυνήθιστα μεγάλο βαθμό επιρροής στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed λόγω των κενών που ήδη υπάρχουν και λόγω της λήξης πολλών θητειών. Έτσι, δεν είναι ακόμα σαφές αν θα επιλέξει αξιωματούχους που είναι υπέρ της αυστηρότερης πολιτικής (την οποία ορισμένα μέλη της συμβουλευτικής του ομάδας υποστηρίζουν), ή υπέρ της στήριξης της ανάπτυξης.

 

Διαβάστε σχετικά: Μετρημένες οι μέρες της Γέλεν στη Fed;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.