ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Νοέμβριο

13:39 - 15 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Νοέμβριο
Το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ZEW, δείχνοντας μια αισιοδοξία για τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, παρά το σοκ που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW διαμορφώθηκε στις 13,8 μονάδες τον Νοέμβριο, από 6,2 τον προηγούμενο μήνα, έναντι των 8,1 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 58,8 μονάδες από 59,5 μονάδες τον Οκτώβριο και έναντι των 61,5 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ZEW, Achim Wambach, «ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη φορά, λόγω και των θετικών οικονομικών στοιχείων σε ΗΠΑ και Κίνα». Ωστόσο, υπογράμμισε πως «η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και οι συνεπαγόμενες πολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες είχαν επίπτωση», σημειώνοντας πως μετά τις εκλογές, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.