ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dimon: Ευρώπη και ΗΠΑ να αφουγκραστούν την απογοήτευση του κόσμου

12:41 - 15 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Dimon: Ευρώπη και ΗΠΑ να αφουγκραστούν την απογοήτευση του κόσμου
Η απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες και η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ, αντανακλούν μια απογοήτευση λόγω της έλλειψης οικονομικών ευκαιριών, η οποία δε θα πρέπει να αγνοηθεί, τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

«Διανύουμε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής και οικονομικής αλλαγής σε όλο τον κόσμο και οι Αμερικανοί πολίτες έδειξαν μια βαθιά επιθυμία για αλλαγή με το να εκλέξουν τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον 45ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Dimon την Τετάρτη σε υπόμνημά του προς τους εργαζόμενους.

 

«Χρειάζεται να ακούσουμε αυτές τις φωνές», πρόσθεσε.

 

Ακόμη, ο τραπεζίτης έκανε έκκληση για συνεργασία μεταξύ κρατικών και ιδιωτών μετόχων, κάτι που συχνά αναφέρει όταν μιλά δημόσια. Τον περασμένο μήνα, ήταν ένας από τους ελάχιστους ηγέτες της Wall Street που υπονόησε την προτίμησή του για τον μελλοντικό Αμερικανό πρόεδρο, σχολιάζοντας πως «εκείνη κάνει συμβιβασμούς/συνεργασίες όταν χρειάζεται».

 

Στο υπόμνημά του, ο Dimon υποστήριξε πως ηγέτες από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον μη κερδοσκοπικό τομέα χρειάζεται να συνεργαστούν για να βρουν ουσιαστικές λύσεις που δημιουργούν οικονομική ανάπτυξη και μεγαλύτερες ευκαιρίες για όλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.