ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έβαλε πόδι και στην Αίγυπτο το ΔΝΤ

11:48 - 16 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Έβαλε πόδι και στην Αίγυπτο το ΔΝΤ
Και στην Αίγυπτο μπήκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς τις προηγούμενες μέρες ενέκρινε την χορήγηση ενός τριετούς δανείου 12 δισ. δολαρίων (11,5 δισ. ευρώ) για τη χώρα.

Προκειμένου να χορηγηθεί το δάνειο η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποδέχθηκε την υλοποίηση ενός πακέτου μέτρου για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της, το οποίο εκτός των άλλων προβλέπει: αλλαγές στην συναλλαγματική πολιτική, περικοπή των επιδοτήσεων των καυσίμων και αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας προκειμένου να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα. Παράλληλα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει πολιτικές για τη μείωση των μισθών των εργαζόμενων στον Δημόσιο τομέα.

 

Σημειώνεται ότι η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους και του πληθωρισμού.

 

Την Παρασκευή έγινε η εκταμίευση της πρώτης δόσης που ανέρχεται σε 2,75 δισ. δολάρια. Οι επόμενες δόσεις θα εκταμιευθούν σταδιακά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με βάση την πορεία υλοποίησης των συμφωνημένων μέτρων.

 

Σε δήλωσή του το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ανέφερε ότι πρόγραμμα θα βοηθήσει «στην αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας και την προώθηση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.