ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλτενμπεργκ: Τούρκοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ ζήτησαν άσυλο

13:52 - 19 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Στόλτενμπεργκ: Τούρκοι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ ζήτησαν άσυλο
Τούρκοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε θέσεις του ΝΑΤΟ έχουν ζητήσει από τις συμμαχικές χώρες άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Μάλιστα συμπλήρωσε πως το εν λόγω θέμα επαφίεται στην κάθε χώρα-μέλος ξεχωριστά και δεν αφορά συνολικά τη Συμμαχία.

Αν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τον αριθμό των Τούρκων αξιωματικών, Τούρκος αξιωματούχος, όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα, σημείωσε πως η Γερμανία αποτελεί την πρώτη επιλογή όσων στρατιωτικών έχουν ζητήσει άσυλο.

 

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο πως σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της γερμανικής μεταναστευτικής υπηρεσίας, πάνω από 4.000 Τούρκοι πολίτες έχουν προχωρήσει σε αίτηση παροχής ασύλου έως το τέλος Οκτωβρίου, ενώ, την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί λειτουργοί παύθηκαν από τα καθήκοντά τους στην Τουρκία λόγω υπονοιών και κατηγοριών για σχέση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον τουρκικής καταγωγής ιμάμη που θεωρείται υπεύθυνος για την υποκίνηση του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στη γείτονα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.