ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αντιδράσεις στη Γερμανία για τη νέα υποψηφιότητα Μέρκελ

17:04 - 21 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Οι αντιδράσεις στη Γερμανία για τη νέα υποψηφιότητα Μέρκελ
Ανάμεικτες αντιδράσεις στο χώρο των κομμάτων προκάλεσε στη Γερμανία η επίσημη ανακοίνωση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ότι θα θέσει για τέταρτη φορά υποψηφιότητα για το αξίωμα της καγκελαρίου .

Η μόνη πολιτική δύναμη που παρέχει αμέριστη στήριξη στην Άγκελα Μέρκελ είναι το ίδιο της κόμμα. Με σημερινές τους δηλώσεις μέλη του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών χαιρετίζουν την απόφαση της, προβάλλοντας την εμπειρία που έχει αποκτήσει ως καγκελάριος και η οποία είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνει η DW, συγκρατημένα εκφράζονται εκπρόσωποι του αδελφού κόμματος Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας. Ενώ σημειώνουν ότι είναι καλό ότι έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αποφεύγουν συνήθως να δηλώσουν ότι θα τη στηρίξουν.

 

Κανένα σχόλιο δεν υπάρχει από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών σε ό,τι αφορά την ίδια την απόφαση της κ. Μέρκελ να θέσει για τέταρτη φορά υποψηφιότητα. Ηγετικά στελέχη δηλώνουν απλώς ότι η κ. Μέρκελ δεν είναι πλέον ακατανίκητη και ότι μπορεί να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Ως προς το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος τους σε αυτές τις εκλογές τηρούν όμως σιγή.

 

Η αντιπολίτευση

 

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης «Η Αριστερά» δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποτρέψει μια νέα θητεία της κ. Μέρκελ ενώ διχασμένοι εμφανίζονται οι Πράσινοι. Σύμφωνα με τη συμπρόεδρο του κόμματος, Σιμόνε Πέτερ, ο προεκλογικός αγώνας των Πρασίνων θα στραφεί ενάντια στην «καταστροφική πολιτική λιτότητας» της καγκελάριου και την αυξανόμενη ανισότητα στην Ευρώπη και υπέρ μιας πολιτικής αλλαγής στη Γερμανία. Από την άλλη πλευρά όμως η πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στην ευρωβουλή, Ρεμπέκα Χαρμς, εκφράζεται υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες.

 

Τέλος, το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» δηλώνει «ευχαριστημένο» με την απόφαση της κ. Μέρκελ να είναι ξανά υποψήφια επειδή αυτό θα το βοηθήσει, όπως υποστηρίζει το ίδιο το κόμμα, στην προεκλογική του καμπάνια καθώς σκοπεύει να την προβάλλει ως την «καγκελάριο των προσφύγων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.