ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bundesbank: Ισχυρή ανάπτυξη στη Γερμανία το Q4

19:40 - 21 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Bundesbank: Ισχυρή ανάπτυξη στη Γερμανία το Q4
Ο μεταποιητικός τομέας πρόκειται να οδηγήσει σε ανάκαμψη την γερμανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο μετά από μήνες αδύναμης ανάπτυξης, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας σε μηνιαία έκθεσή της τη Δευτέρα.

Με το καταναλωτικό κλίμα να βελτιώνεται και τις νέες παραγγελίες να ενισχύονται, αναμένεται να συνεχιστεί η αύξηση της απασχόλησης, ενισχύοντας έτσι την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης μετά από πολλά υποτονικά τρίμηνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Bundesbank.

 

«Στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 η ανάπτυξη στην γερμανική οικονομία είναι πιθανό να έχει αξιοσημείωτη ενίσχυση μετά από μία προσωρινή επιβράδυνση το καλοκαίρι», πρόσθεσε η τράπεζα.

 

Η γερμανική οικονομία επιβραδύνθηκε στο 0,2% το τρίτο τρίμηνο από 0,4% στο δεύτερο και 0,7% στο πρώτο τρίμηνο.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανική κυβέρνηση αύξησε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη φέτος στο 1,8% από το 1,7% τον προηγούμενο μήνα, προβλέποντας έτσι τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης στην πενταετία, χάρη στην ισχυρή κατανάλωση και τις αυξημένες δαπάνες για την προσφυγική κρίση.

 

Ωστόσο, η κυβέρνηση προέβλεψε πως η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 1,4% τον επόμενο χρόνο, αντανακλώντας έτσι την αδυναμία της παγκόσμιας αγοράς και τον αντίκτυπο από το Brexit.

 

Η Bundesbank επισήμανε πως οι προοπτικές τις απασχόλησης, παρόλα αυτά, βελτιώθηκαν σημαντικά και ότι η καταγεγραμμένη ανεργία θα υποχωρήσει τους επόμενους μήνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:50 - 21 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.