ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Φουκουσίμα-Tσουνάμι στις ακτές (video)

00:22 - 22 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Σεισμός 7,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Φουκουσίμα-Tσουνάμι στις ακτές (video)
Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (η αρχική εκτίμηση ήταν για 7,3 ριχτερ) σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Νάμιε, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.  Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τόκιο.

 

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, το οποίο σε κάποιες περιοχές έφτασε και τα 3 μέτρα, σύμφωνα με το Associated Press. Στο λιμάνι Οναχάμα της Φουκουσίμα υπήρξαν κύματα ύψους 60 εκατοστών, ενώ κύματα 90 εκατοστών κατέγραψαν οι Αρχές στην παραλιακή πόλη Σόμα. Τσουνάμι 1,4 μέτρων έπληξε την πόλη Σεντάι.

 
Οι ιαπωνικές αρχές είχαν πάντως δώσει άμεση εντολή για εκκένωση των παραθαλάσσιων περιοχών από τους κατοίκους τους. Έτσι, οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί από τις παράκτιες περιοχές.

 

Οι αρχές καθησύχασαν επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, Νταϊτσί.

 

 

Θυμίζουμε πως τον Μάρτιο του 2011, ο πολύ ισχυρός σεισμός και τα τσουνάμι που ακολούθησαν στοίχισαν τη ζωή σε 18.000 ανθρώπους και προκάλεσαν την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:50 - 22 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.