ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση της ανεργίας στη Γαλλία τον Οκτώβριο

23:40 - 24 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Μείωση της ανεργίας στη Γαλλία τον Οκτώβριο
O αριθμός των ανέργων στη Γαλλία μειώθηκε κατά 11.700 τον μήνα Οκτώβριο και κατά 100.000 από τις αρχές του 2016, μια ενθαρρυντική ένδειξη για τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ ότι η μάχη για την ενίσχυση της απασχόλησης αποδίδει καρπούς.

Έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα από το υπουργείο Εργασίας θεωρούνται αναμενόμενα κι ενώ ο Σοσιαλιστής επικεφαλής του γαλλικού κράτους έχει θέσει ως προϋπόθεση προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για μια νέα θητεία την πτώση των ποσοστών ανεργίας.
Λίγο πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης αρχίζουν να έχουν απτά αποτελέσματα:
"Η μάχη είναι μακρά, την δίνουμε ήδη εδώ και πολλά χρόνια" ωστόσο "αποδίδει καρπούς" υπογράμμισε.
"Από τις αρχές του έτους, η ανεργία μειώνεται ακόμα κι αν παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα" συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων προσώπων στον δημόσιο οργανισμό Pôle emploi που ζητούν εργασία και δεν έχουν καμία δραστηριότητα ανήλθε σε 3,48 εκατομμύρια ανθρώπους στη μητροπολιτική Γαλλία τον Οκτώβριο (πτώση κατά 11.700, ήτοι -0,3% σε διάστημα ενός μήνα). Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε 3,73 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένων των υπερπόντιων διαμερισμάτων και περιφερειών της Γαλλίας.
Σε διάστημα ενός έτους, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 101.300 (-2,8%). Πρόκειται για "τη μεγαλύτερη μείωση που καταγράφθηκε από τον Μάιο του 2008", σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.
Αυτή η μείωση "επιβεβαιώνει την ευνοϊκή τάση που διαγράφεται εδώ και πολλούς μήνες" υπογράμμισε το υπουργείο.
Η υπουργός Εργασίας και Απασχόλησης Μιριάμ ελ Κομρί χαιρέτισε "χωρίς διάθεση θριαμβολογίας" μια "σημαντική πτώση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.