ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Black Friday: Πάνω από 137,4 εκατομμύρια Αμερικανοί θα κάνουν αγορές

12:28 - 25 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Υστερία επικρατεί έξω από τα καταστήματα που συμμετέχουν στη περίφημη γιορτή του εμπορίου «Black Friday» στις ΗΠΑ, με τις εικόνες που μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ να παραπέμπουν σε περιόδους έκτακτης ανάγκης όπως μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες και σεισμούς με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές έξω από τα καταστήματα προτού καν ανοίξουν τις πόρτες τους.

Στα καταστήματα Best Buy της Γιούτα όπου ο υδράργυρος έχει αρνητικό πρόσημο οι καταναλωτές είχαν κατασκηνώσει στήνοντας μικρές τέντες!

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, πάνω από 137,4 εκατομμύρια Αμερικανοί καταναλωτές αναμένεται σήμερα να κάνουν αγορές σε καταστήματα ή μέσω Διαδικτύου.

 

Στο μεταξύ, η οικονομική αξία των πωλήσεων προϊόντων μέσω του διαδικτύου, είχε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μέχρι χθες το απόγευμα, γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία (Adobe Digital Index). Την ίδια ώρα, αναλυτές προβλέπουν ότι, σήμερα η αξία των online πωλήσεων μπορεί να φθάσει τα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Για τους Αμερικανούς είναι μία ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή αφού έχει άτυπα «θεσμοθετηθεί» από το 1932 ως η γιορτή του λιανεμπορίου που ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Σηματοδοτώντας επίσης και την έναρξη της εορταστικής περιόδου, η "Black Friday" είναι για τους Αμερικανούς η κατάλληλη ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν τις εκπτωτικές προσφορές των καταστημάτων.

 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα χιλίων Αμερικανών καταναλωτών από την εταιρεία «AlixPartners», το 83% αναμένεται να ξοδέψουν περίπου τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα αυτή την χριστουγεννιάτικη περίοδο σε σχέση με πέρυσι.

 

Τα τελευταία χρόνια, η Black Friday έχει εξελιχθεί σε... τριήμερο εκπτώσεων δεδομένου ότι η... γιορτή αρχίζει την Παρασκευή, αλλά διαρκεί και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.


Εκτός από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η "Μαύρη Παρασκευή" γιορτάζεται και στην ευρωπαική ήπειρο. Από το 2013 μπήκε στο "χορό" και η Βρετανία ενώ τα τελευταία χρόνια, σε Γαλλία, Μεξικό, Ρουμανία και Ινδία τα καταστήματα συμμετέχουν στην "Black Friday" . Σε ορισμένες χώρες, πάντως, οι αγορές γίνονται μόνο μέσω Διαδικτύου.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.