ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ σε Ερντογάν: Οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά!

15:35 - 25 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Μέρκελ σε Ερντογάν: Οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά!
Μέσω της εκπροσώπου της, η Άνγκελα Μέρκελ, απάντησε σε αυστηρό ύφος στις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως θα τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για το προσφυγικό και θα ανοίξει τα σύνορα για να γεμίσει η Ευρώπη με εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

«Οι απειλές» κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες «δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε η εκπρόσωπος της καγκελαρίου.

 

«Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας προς το συμφέρον όλων των πλευρών... Απειλές και από τις δύο πλευρές δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε η Ούλρικε Ντέμερ.

 

Θυμίζουμε πως οι απειλές του Ερντογάν ήρθαν ως συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ψήφισε υπέρ του παγώματος της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ. Μία απόφαση βέβαια που δεν έχει κάποια ουσιαστική εφαρμογή στην πράξη, κάτι που γνωρίζει καλά η τουρκική πλευρά.

 

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας που περιοδεύει στη Θράκη έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, τόσο για το προσφυγικό, όσο και για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, λέγοντας πως "δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών".

 

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως η χώρα μας βρίσκεται στον "πυρήνα" της κρίσης των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και είναι αυτή που κινδυνεύει περισσότερο, αν ο Πρόεδρος Ερντογάν κάνει πράξη τις απειλές του.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 25 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.