ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σ.Αραβία στοχεύει στις μεγαλύτερες δυνατές μειώσεις παραγωγής

16:10 - 25 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Η Σ.Αραβία στοχεύει στις μεγαλύτερες δυνατές μειώσεις παραγωγής
Η Σαουδική Αραβία στηρίζει μια μεγάλη προσπάθεια να πραγματοποιηθούν οι πιο απότομες μειώσεις στην παραγωγή που θα μπορούσαν να επιτευχθούν, καθώς και να πείσει τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ να βοηθήσουν στην εξάλειψη σχεδόν του 2% της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου, όπως υποστηρίζουν πηγές της Wall Street Journal.

Το φιλόδοξο σχέδιο, ωστόσο, αντιμετωπίζει τις επιφυλάξεις του Ιράν και του Ιράκ, του δεύτερου και τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού του καρτέλ που έχει υπό τον έλεγχό του πάνω από το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου του κόσμου.

 

Επιπλέον, αντιμετώπισε νέο εμπόδιο την Πέμπτη από την πλευρά της Ρωσίας, όταν ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ διευκρίνισε ότι η χώρα του σχεδιάζει μόνο να διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα παραγωγής και όχι να τα μειώσει.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου και πιο επηρεαστικού μέλους του καρτέλ των 14, έχουν προωθηθεί στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων αυτής της εβδομάδας, αναφέρει η εφημερίδα.

 

Η πρόταση που στηρίζει η χώρα προβλέπει πλαφόν στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, επεσήμαναν οι πηγές. Το νούμερο είναι πάνω από 1,1 εκατ. βαρέλια χαμηλότερο απ' ό,τι παρήγαγε ο Οργανισμός τον Οκτώβριο, αλλά και στο ανώτατο άκρο των μειώσεων που υποσχέθηκε ο ΟΠΕΚ τον Σεπτέμβριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 25 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.