ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β’ γύρος με φαβορί τον Φιγιόν στη γαλλική Δεξιά

11:55 - 27 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Β’ γύρος με φαβορί τον Φιγιόν στη γαλλική Δεξιά
Το όνομα του υποψηφίου της για τις προεδρικές εκλογές θα γνωρίζει την Κυριακή το βράδυ η γαλλική Δεξιά. Φρανσουά Φιγιόν ή Αλέν Ζιπέ. Και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί με τον νικητή να έχει ισχυρές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ο πρώτος έχει πολύ φιλελεύθερες θέσεις στην οικονομία και ένα συντηρητικό πρόγραμμα για τα κοινωνικά ζητήματα. Ο δεύτερος, πιο μετριοπαθής, υποστηρίζει "βαθιές μεταρρυθμίσεις" αλλά "χωρίς βαναυσότητα".

 

Ο Φιγιόν μπήκε... σφήνα στον πρώτο γύρο, πέταξε εκτός δεύτερου γύρου τον Νικολά Σαρκοζί και τώρα βάζει πλώρη για το χρίσμα. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές.

 

Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Απέναντι σε μια Αριστερά πιο διχασμένη από ποτέ, εκείνος που θα κερδίσει το χρίσμα της δεξιάς έχει ισχυρές πιθανότητες να περάσει σε λιγότερο από έξι μήνες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μαζί με την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, και να την κερδίσει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

 

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών στη δεξιά θα ακολουθήσουν εξελίξεις στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο που αναμένεται να οργανώσει με τη σειρά του προκριματικές εκλογές τον Ιανουάριο και ζητά από τους ενδιαφερομένους να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους πριν από τις 15 Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.