ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν περιμένει η Λευκωσία

16:59 - 27 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν περιμένει η Λευκωσία
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και περιμένει την ανταπόκριση της Τουρκίας στην πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Χαραυγή" δήλωσε ότι καταγράφεται "θετική ανταπόκριση" της Τουρκίας στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητηθεί η πτυχή της ασφάλειας. Ελλάδα και Τουρκία, σημείωσε, "συζητούν δια της διπλωματικής οδού για καθορισμό της ημερομηνίας της συνάντησης".

 

Σε άλλη συνέντευξη, στην εφημερίδα "Πολίτης", ο κ. Χριστοδουλίδης διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι "δεν είναι αγεφύρωτες οι διαφορές, που προέκυψαν μεταξύ των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας". Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαφορές, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκαν στο Μοντ Πελεράν, ήταν περισσότερο διαφορές "λόγω της τακτικής που ακολούθησε η τουρκική πλευρά, η οποία προσπάθησε ξεκάθαρα να διασυνδέσει ένα θέμα ουσίας, όπως είναι το εδαφικό, με τις εγγυήσεις".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.