ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση Ντράγκι για επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

19:02 - 28 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Έκκληση Ντράγκι για επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
Έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν περισσότερα στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιώσουν την ανάπτυξη, ενισχύοντας έτσι και την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι η οικονομία «της Ευρωζώνης αποδείχτηκε ανθεκτική το 2016, παρά την αβεβαιότητα από το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον».

 

«Ο πληθωρισμός έχει σταδιακά ενισχυθεί και η νομισματική τόνωση της ΕΚΤ αποτέλεσε βασικό στοιχείο της τρέχουσας οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε.

 

Εάν οι κυβερνήσεις αναλάβουν «αποφασιστική δράση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ «τα μέτρα από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής θα μπορούν να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά».

 

«Η χαμηλή ανάπτυξη της παραγωγικότητας, τα προβλήματα από τα παρελθόν στον τραπεζικό κλάδο και η περιορισμένη πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα», υπογράμμισε ο Ντράγκι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.