ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθερά πάνω από τα 58 δολάρια το αργό

20:02 - 21 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Μικρή εξασθένηση καταγράφεται στην τιμή του αργού, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, το αμερικανικό πετρέλαιο δε φαίνεται να «υποκύπτει» εύκολα σε επίπεδα χαμηλότερα των 58 δολαρίων το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαρτίου βρίσκεται στα 58,71 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 0,24%.

Στον αντίποδα, σημαντική άνοδος, της τάξης του 1,41% σημειώνεται στη τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ, το οποίο βρίσκεται στα 57,47 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού, πετρελαίου θέρμανσης, ντίζελ και βενζίνης την εβδομάδα που έληξε στις 9 Φεβρουαρίου βρισκόταν πάνω από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται υψηλότερες του κανονικού θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, γεγονός που θα διατηρήσει τη ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης σε σταθερά επίπεδα ή ακόμη και θα την περιορίσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.