ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουϊζνιεκς vs Ολλανδίας: «Η καταστολή δεν είναι απάντηση στην τρομοκρατία»

13:05 - 29 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Μουϊζνιεκς vs Ολλανδίας: «Η καταστολή δεν είναι απάντηση στην τρομοκρατία»
Με επιστολή του, προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της Ολλανδίας, που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουϊζνιεκς, εκφράζει την πλήρη αντίθεση του, σε τρία νομοσχέδια που προωθεί η Ολλανδική κυβέρνηση, ως απάντηση στην απειλή της τρομοκρατίας.

Οι σχεδιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις στην Ολλανδία, υπογραμμίζει ο Επίτροπος, θα έχουν οπωσδήποτε βλαβερές συνέπειες στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως λόγου χάρη οι σχεδιαζόμενοι περιορισμοί στην ελευθερία της μετακίνησης, της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής καθώς και η μή πρόβλεψη, για αμφισβήτηση των μέτρων που λαμβάνονται εναντίον τους από τους ενδιαφερόμενους.

 

Αναφερόμενος στο Ολλανδικό «σχέδιο» για ανάκληση της εθνικότητας, ο Επίτροπος τονίζει πως αυτό θα πρέπει να εφαρμοσθεί κατά τρόπο που να μην επηρεάζει αδικαιολόγητα τις θρησκευτικές ή εθνοτικές ομάδες και την κοινωνική συνοχή.

 

Τέλος, ενώ ο Επίτροπος αναγνωρίζει ότι η τρομοκρατία είναι μια πραγματική απειλή, τονίζει ότι τα κατασταλτικά μέτρα από μόνα τους δεν είναι η σωστή απάντηση: «Η πρόληψη είναι το κλειδί. Οι κυβερνήσεις έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίζουν ότι οι απαντήσεις τους στην τρομοκρατία, δεν θα παραβιάσουν τα πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα συνοδεύονται από συστηματικό, διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο, στα πλαίσια της προώθησης μιας συνεκτικής κοινωνίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.