ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο PMI υπηρεσιών τον Νοέμβριο

13:20 - 05 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Βρετανία: Ενισχύθηκε ο PMI υπηρεσιών τον Νοέμβριο
Ο βρετανικός τομέας υπηρεσιών αναπτύχθηκε με τον γρηγορότερο ρυθμό των 10 τελευταίων μηνών τον Νοέμβριο, κρατώντας την οικονομία σε πορεία προς διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξής της αυτό το τρίμηνο.

Ο δείκτης της IHS Markit για τη δραστηριότητα αυξήθηκε στο 55,2 από 54,5 τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων για 54.

 

Ένας δείκτης για όλους τους τομείς, ο οποίος περιλαμβάνει τις κατασκευές και τη μεταποίηση, επίσης βρέθηκε σε υψηλά 10 μηνών, μέτρηση που υπονοεί οικονομική ανάπτυξη 0,5% για τους τρεις μήνες μέχρι το Δεκέμβριο.

 

Αν και η οικονομία αναπτύσσεται με στέρεο ρυθμό, η εμπιστοσύνη των εταιριών υπηρεσιών υποχώρησε τον περασμένο μήνα στα χαμηλότερά της από τον Ιούλιο και μετά.

 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα της Markit απέδωσαν την πιο αδύναμη εμπιστοσύνη στην πολιτική αβεβαιότητα που περιβάλλει την απόφαση της Βρετανίας για Brexit, καθώς και στις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις. Το τελευταίο –κάτι που πλήττει και τον τομέα της μεταποίησης- έχει πυροδοτηθεί από τη βουτιά της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα του καλοκαιριού.

 

Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, η Markit γνωστοποίησε πριν λίγες μέρες ότι o δείκτης της για τις κατασκευές επίσης εμφάνισε άνοδο σε υψηλά οκτώ μηνών τον Νοέμβριο, αν και η μέτρηση για τη μεταποίηση υποχώρησε σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.