ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποσχέσεις Μέρκελ για προσφυγικό και κατάργηση της μπούρκας

14:59 - 06 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Υποσχέσεις Μέρκελ για προσφυγικό και κατάργηση της μπούρκας
Ιδιαίτερο βάρος στο προσφυγικό έριξε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της στο συνέδριο του CDU, με ορίζοντα φυσικά τις εκλογές που έρχονται. Η Γερμανίδα Καγκελάριος που θα είναι ξανά υποψήφια, ξεκαθάρισε πως "μια κατάσταση όπως στο τέλος του καλοκαιριού του 2015 δεν μπορεί και δεν θα επαναληφθεί".

Η κα. Μέρκελ είπε, όμως, πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αντέξει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

 

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας παραμένει "κρίσιμη" για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων. Σώζει ζωές, καθημερινά», είπε η Μέρκελ και ευχαρίστησε τους εθελοντές στην κρίση των προσφύγων.

 

Παράλληλα, όμως, έδωσε υποσχέσεις για αλλαγές στη νομοθεσία της Γερμανίας, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη πως πρέπει να απαγορευθεί η μπούρκα!

 

H Γερμανίδα καγκελάριος, που βλέπει το κόμμα της να χάνει ψηφοφόρους από το ακροδεξιό AfD, στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα, όπως είπε, της «ασφάλειας και της τάξης, του νόμου", που "αποτελούν προτεραιότητες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος".

 

Στα της οικονομίας, η κα. Μέρκελ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη δουλειά που κάνει, σημειώνοντας ότι για τρίτη συνεχή χρονιά η Γερμανία συντάσσει προϋπολογισμό που δεν προβλέπει νέα χρέη και συνιστά μια βιώσιμη πολιτική για τις επόμενες γενιές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.