ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η... παράτολμη σκέψη του Ρέντσι για πρόωρες εκλογές

17:22 - 06 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Η... παράτολμη σκέψη του Ρέντσι για πρόωρες εκλογές
Το "πάγωμα" της παραίτησης του Ματέο Ρέντσι από την πρωθυπουργία, δημιουργεί νέα δεδομένα στη γειτονική χώρα, με το σενάριο των πρόωρων εκλογών να κερδίζει έδαφος.

Ο Ρέντσι έχει δεχθεί πολλές σχετικές εισηγήσεις από συμβούλους και στελέχη του κόμματός του, με τις πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ να αναφέρουν πως πλέον το σκέφτεται σοβαρά.

 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica η «τρελή ιδέα» για άμεση διεξαγωγή εκλογών θεωρείται από πολλούς ως η τελευταία ελπίδα να κερδίσει η Κεντροαριστερά τον βασικό της πλέον αντίπαλο που δεν είναι άλλος από το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

 

Ο 41χρονος Ρέντσι μοιάζει λοιπόν έτοιμος να πάρει το ρίσκο και να αναλάβει την ευθύνη πρόωρων εκλογών πολύ σύντομα, πιθανότατα μέσα στον Φεβρουάριο. Η σκέψη του στηρίζεται ότι επί της ουσίας η θέση του κόμματός του πήρε 40% στο δημοψήφισμα, ενώ το 60% του "όχι" είναι κατακερματισμένο σε διάφορες πολιτικές δυνάμεις/

 

Εκτιμά λοιπόν πως μπορεί να πάρει την πρώτη θέση και ουσιαστικά να βγάλει από το παιχνίδι τον Γκρίλο και τον Μπερλουσκόνι, ώστε να περάσει στη συνέχεια τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί.

Τις σκέψεις του Ρέντσι... πρόδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος είπε στην Corriere della Sera:

 

"Προβλέπω πως θα υπάρξει βούληση να πάμε σε εκλογές τον Φεβρουάριο".

 

Σημείωσε, παράλληλα, πως η πρόβλεψή του αυτή έρχεται μετά από συνομιλία που είχε για το θέμα με τον Ματέο Ρέντσι.

 

Το άλλο σενάριο είναι ο Ρέντσι να μείνει μόνο μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και στη συνέχεια να σχηματιστεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το 2018, όταν δηλαδή και προβλέπεται να γίνουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.