ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H EΕ στοχεύει σε συμφωνία για το Brexit μέχρι τον Οκτώβριο του 2018

19:31 - 06 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
H EΕ στοχεύει σε συμφωνία για το Brexit μέχρι τον Οκτώβριο του 2018
Στόχο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, Ε.Ε. και Βρετανία να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το Brexit, έθεσε ο αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Michel Barnier, με δεδομένο πως το Λονδίνο θα τηρήσει τη δέσμευσή του να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αποχώρηση από την Ένωση, έωα το τέλος του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Barnier σημείωσε πως το διετές περιθώριο για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 σημαίνει πως θα υπάρχουν λιγότεροι από 18 μήνες για τις διαπραγματεύσεις.

 

"Ο χρόνος είναι λίγος", είπε. "Εάν η Βρετανία ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2017 (...), είναι ασφαλές να πούμε πως οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κάποιες εβδομάδες αργότερα και η συμφωνία για το Άρθρο 50 να επιτευχθεί έως τον Οκτώβριο του 2018".

 

Ο Barnier παρέθεσε, παράλληλα, τέσσερις αρχές για τις διαπραγματεύσεις: η Ε.Ε. των 27 θα είναι ενωμένη, δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις πριν από την επίσημη ενημέρωση από τη Βρετανία, το Brexit δεν μπορεί να σημαίνει καλύτερη συμφωνία από την παραμονή στην Ε.Ε., το Λονδίνο δεν μπορεί να διατηρήσει την εξ ολοκλήρου πρόσβαση στην ενιαία αγορά, την ώρα που κρατά εκτός χώρας τους μετανάστες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.