ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Μικρότερο από το αναμενόμενο το εμπορικό πλεόνασμα

12:10 - 09 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Γερμανία: Μικρότερο από το αναμενόμενο το εμπορικό πλεόνασμα
Το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα ήταν Οκτώβριο ελαφρώς μικρότερο από το αναμενόμενο, καθώς οι εξαγωγές εμφάνισαν μέτρια ανάκαμψη μετά την πτώση του Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από προσαρμογές, οι γερμανικές εξαγωγές ενισχύθηκαν 0,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,3%, γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

 

Οι συνολικές εξαγωγές για τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, ήταν 0,3% υψηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015. Πρόκειται για μια ένδειξη πως οι αβεβαιότητες μετά το Brexit και τον Τραμπ ήδη πλήττουν τον μεγαλύτερο εξαγωγέα της Ευρώπης.

 

Σε ετήσιους όρους, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 4,1%. Αλλά «ημερολογιακές επιπτώσεις» επηρέασαν τα στοιχεία, ανέφερε ένας στατιστικός της υπηρεσίας σύμφωνα με το MarketWatch, καθώς υπήρχαν λιγότερες εργάσιμες ημέρες τον Οκτώβριο του 2016 σε σχέση με το 2015.

 

Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα, στο μεταξύ, περιορίστηκε σε 20,5 δισ. ευρώ από το αναθεωρημένο νούμερο των 21,1 δισ. του Σεπτεμβρίου και κάτω των προβλέψεων των οικονομολόγων για 21 δισ.

 

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας εμφάνισε πλεόνασμα 18,4 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, σε προσαρμοσμένη βάση. Το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο των προβλέψεων των οικονομολόγων, αλλά και κάτω του πλεονάσματος 21,7 δισ. ευρώ που καταγράφηκε τον Οκτώβριο πέρυσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.