ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάμερον:Τα χειρότερα... έρχονται για αρκετές χώρες της Ευρωζώνης

16:18 - 10 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Κάμερον:Τα χειρότερα... έρχονται για αρκετές χώρες της Ευρωζώνης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ανέφερε ενώπιον αμερικάνικου ακροατηρίου ότι η ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει περαιτέρω αναταραχή, διότι το κοινό νόμισμα έχει προκαλέσει δεκαετίες χαμένης ανάπτυξης σε ορισμένες χώρες, όπως γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο την Daily Telegarph.

Στην πρώτη του ομιλία μετά την παραίτησή του εξαιτίας της επικράτησης του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016, ο Κάμερον τόνισε ότι με το ευρώ θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο οι πιο αδύναμες οικονομίες, επειδή η Ευρώπη δεν έχει ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα.

 

"Βλέπω περισσότερα προβλήματα στο μέλλον" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στους φοιτητές Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

 

"Δεν δουλεύει (το ευρώ) έτσι όπως ήταν ο αρχικός σκοπός του και αρκετές χώρες θα βιώσουν δεκαετίες χαμένης ανάπτυξης" συμπλήρωσε εξηγόντας το σκεπτικό του.

 

Ο Cameron στήριξε την επιλογή του να πάει σε δημοψήφισμα, στο οποίο η παραμονή στην ΕΕ έχασε με 52% - 48% από το Brexit, διότι το συγκεκριμένο θέμα της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση "δηλητηρίαζε" για πάνω από 40 χρόνια την πολιτική σκηνή της Βρετανίας.

 

Είναι η πρώτη φορά που ο Κάμερον, o οποίος γράφει και βιβλίο, τοποθετήθηκε δημόσια σε ένα δυτικό κράτος, μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα και τη νίκη του Trump στις αμερικάνικες εκλογές.

 

Η ψήφος υπέρ του Brexit και οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έδειξαν ότι η Δύση πρέπει να αποδεχτεί τη διεθνή δυσαρέσκεια για την επίδραση της παγκοσμιοποίησης στους φτωχότερους, που απαιτεί μία προσπάθεια διόρθωσης από τους πολιτικούς ηγέτες, ήταν η κεντρική ιδέα όσων είπε ο Κάμερον.

 

Κλείνοντας κατηγόρησε αυτή την άνοδο του λαϊκισμού για το τέλος της πολιτικής του καριέρας και προέβλεψε ότι οι δημοκρατικές κυβερνήσεις θα ανταποκριθούν προσφέροντας περισσότερη βοήθεια σε ανθρώπους που αισθάνονται παραμελημένοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:22 - 10 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.