ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα πετύχει, εκτιμά η Νιγηρία

18:10 - 12 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Αυτή η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα πετύχει, εκτιμά η Νιγηρία
Την άποψη ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα πετύχει, εξέφρασε ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας, εκτιμώντας ότι αυτήν τη φορά υπάρχουν ισχυρά κίνητρα ώστε όλοι να συμμορφωθούν και να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα.

«Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία είναι διαφορετική (…) αυτή τη φορά υπάρχει μια μεγάλη γενική συναίνεση. Όλοι υποφέρουν, όλοι κατανοούν ότι πρέπει να το κάνουν αυτό», τόνισε ο Emmanuel Ibe Kachikwu μιλώντας στο CNBC.

 

«Τόσο οι ομάδες του ΟΠΕΚ όσο και εκείνες εκτός του ΟΠΕΚ κατανοούν πως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι πιστές στη συμφωνία γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει, επομένως θεωρώ πως η άμεση ανάγκη και το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η οικονομία είναι αρκετό κίνητρο ώστε όλοι να ευθυγραμμιστούν αυτή τη φορά», πρόσθεσε ο υπουργός.

 

Ο Kachikwu στοχεύει σε μια τιμή για το πετρέλαιο περίπου στα 60 δολάρια το βαρέλι, αλλά υπογράμμισε ότι ο ΟΠΕΚ ίσως χρειαστεί να αναλάβει περαιτέρω δράση για να εξισορροπήσει την αγορά το επόμενο καλοκαίρι.

 

«Πιστεύω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή του momentum, (η συμφωνία που κλείσαμε) στη Βιέννη δεν είναι κάτι έκτακτο. Σε έξι μήνες, όταν (αυτή η συμφωνία) θα έχει προγραμματιστεί να αξιολογηθεί, αν αισθανόμαστε πως η αγορά δεν έχει εξισορροπηθεί αρκετά, περισσότερες μειώσεις μπορεί να έρθουν», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.