ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

09:42 - 23 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον κλάδο των μεταλλείων-ορυχείων να βρίσκεται στο επίκεντρο και τις μετοχές των εταιρειών BHP και Sumitomo Metal Mining να καταγράφουν κέρδη, λόγω των εκτιμήσεων ότι θα σημειωθεί αύξηση κερδών, μετά την εκτίναξη των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραψε άνοδο 0.55% στις 18,207.80 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 0,78% στις 20,647.15 μονάδες. Τέλος, στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 1.466,42 μονάδες.

Πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιρειών HSBC Holdings Plc και Samsung. Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι μετοχές της Bumiputra-Commerce Holdings, μετά την αγορά μεριδίου στο μετοχικό της κεφάλαιο από την τράπεζα του Τόκιο Mitsubishi UF, της Zinifex, της τρίτης μεγαλύτερης παραγωγού ψευδάργυρου, καθώς και της Woodside PetroleumLtd.,της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού στην Αυστραλία.

Αντίθετα, σε πτωτικά επίπεδα τερμάτισε η Australia Coles Group, μετά την ανακοίνωση ότι δέχθηκε προτάσεις εξαγοράς, καθώς και η μετοχή της Sanyo Electric, επηρεαζόμενη από τα δημοσιεύματα του τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνες στην εταιρεία. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.