ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν traders για χειραγώγηση πάνω από 2.000 μετοχών

19:05 - 13 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Συνελήφθησαν traders για χειραγώγηση πάνω από 2.000 μετοχών
Με την κατηγορία της χειραγώγησης των τιμών πάνω από 2.000 μετοχών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο Nasdaq, συνελήφθησαν σήμερα δύο traders στο Νιου Τζέρζι. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η πρακτική αυτή οδήγησε σε παράνομα κέρδη άνω των 26 εκατ. δολαρίων σε μια περίοδο δύο ετών.

Όπως εξηγεί το MarketWatch, οι ρυθμιστικές αρχές, οι δυνάμεις επιβολής και τα χρηματιστήρια χρησιμοποιούν τεχνολογία για να εντοπίσουν χειραγώγηση σε συναλλαγές, κάτι που σε αυτή την περίπτωση συνέβη πάνω από 23.000 φορές και συχνά κράτησε μόνο λίγα λεπτά.

 

Οι δύο traders με έδρα στο Νιού Τζέρζι, πολλές φορές ήλεγχαν τουλάχιστον το 80% του όγκου συναλλαγών μιας συγκεκριμένης μετοχής και έκαναν συναλλαγές σε πολλούς λογαριασμούς ταυτόχρονα, τόνισαν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

 

Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την εισαγγελία του Νιου Τζέρζι, το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν εξεζητημένο, καθώς οι traders –αυτή τη στιγμή ο ένας εγγεγραμμένος χρηματιστής και ο άλλος χωρίς εργασία- υποτίθεται πως συντόνιζαν συναλλαγές χρεογράφων αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων, σε δεκάδες λογαριασμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.