ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Monte dei Paschi: Οι ιταλικές αρχές εξετάζουν αίτημα για swap ομολόγων-μετοχών

14:30 - 14 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Monte dei Paschi: Οι ιταλικές αρχές εξετάζουν αίτημα για swap ομολόγων-μετοχών
Η ιταλική εποπτική αρχή των αγορών, Consob, εξετάζει τις επιπλέον πληροφορίες που ζήτησε από την Monte dei Paschi di Siena, σε σχέση με το σχέδιό της να επαναλάβει μια προσφορά μετατροπής ομολόγων σε μετοχές, ανέφερε πηγή της Consob στο Reuters.

Προσπαθώντας τελευταία στιγμή να αντλήσει από την αγορά τα 5 δισ. ευρώ που χρειάζεται μέχρι τέλος του χρόνου για να παραμείνει βιώσιμη, η Monte dei Paschi έχει προτείνει την επανέναρξη της ανταλλαγής, με στόχο τους μικροομολογιούχους που δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην αρχική προσφορά, καθώς ήταν πολύ ριψοκίνδυνη για αυτούς.

 

Το δ.σ. της Monte dei Paschi αναμένεται να συνεδριάσει για το σχέδιο διάσωσης της τράπεζας, αν και οι πιθανότητες επιτυχίας μοιάζουν εξαιρετικά μικρές και επίκειται μια κρατική διάσωση.

 

Η ΕΚΤ δεν έδωσε παράταση για Monte dei Paschi

 

Όπως μετέδιδε και νωρίτερα το reporter.gr, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επίσημη επιστολή της, απέρριψε το αίτημα της τράπεζας να της δοθεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

 

Η ΕΚΤ επιχειρηματολόγησε στην επιστολή της ότι εάν υπάρξει καθυστέρηση η θέση της τράπεζας όσον αφορά τη ρευστότητα και τον λόγο ιδίων κεφαλαίων υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί περαιτέρω, σύμφωνα με ανακοίνωση της Monte dei Paschi di Siena. Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της τράπεζας, πρόσθεσε η ΕΚΤ.

 

«Επιπροσθέτως, η ΕΚΤ θεωρεί ότι η αναβολή της συγκέντρωσης κεφαλαίων για τον Ιανουάριο δεν θα εγγυάτο μια πιο ευνοϊκή κατάσταση στις αγορές», ανέφερε η MPS.

 

Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Παρασκευή ότι η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της Monte dei Paschi di Siena να της δοθεί παράταση τριών εβδομάδων, ως την 20ή Ιανουαρίου, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα, αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο να χρειαστεί η ανακεφαλαιοποίησή της από το κράτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.