ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εφαρμογή νέα εκεχειρία στο Χαλέπι-Οι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή

08:50 - 15 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Σε εφαρμογή νέα εκεχειρία στο Χαλέπι-Οι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή
Σε ισχύ τέθηκε νέα εκεχειρία στο Χαλέπι τα ξημερώματα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η οργάνωση της επιχείρησης για την αποχώρηση μαχητών και τραυματιών από την περιοχή.

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι μια νέα εκεχειρία εφαρμόζεται στο Χαλέπι από τις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα). Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters, ότι δεν ακούγονται πυροβολισμοί από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά.

 

«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε και μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η εφαρμογή της», δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο Αμπντούλ Σαλάμ Αμντούλ Ραζάκ, στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Νουρ αλ Ντιν αλ Ζινκι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

 

Όπως τόνισε, η συμφωνία περιλαμβάνει την απομάκρυνση ανθρώπων από δύο χωριά που βρίσκονται υπό πολιορκία από δυνάμεις των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ, μια προϋπόθεση που έθεσε η πλευρά της συριακής κυβέρνησης για την επανέναρξη της συμφωνίας, η εφαρμογή της οποίας ανεστάλη νωρίτερα σήμερα εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών στην πόλη.

 

Αξιωματούχος των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων επιβεβαίωσε την επανέναρξη εφαρμογής της συμφωνίας, τονίζοντας πως περίπου 15.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα χωριά Φούα και Κεφράγια, με ανταλλαγή την απομάκρυνση στο Χαλέπι «μαχητών και των οικογενειών τους και αμάχων που επιθυμούν να φύγουν». Όπως επισήμανε θα ταξιδέψουν προς την επαρχία Ιντλίμπ.

 

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι ζητήθηκε η συνδρομή της ίδιας, αλλά και της Συριακής Ερυθρής Ημισελήνου, στην επιχείρηση εξόδου των τραυματιών από το Χαλέπι, σύμφωνα με ανακοίνωση.

 

Τόσο ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, όσο και η Συριακή Ερυθρή Ημισέληνος, έχουν σε ετοιμότητα 100 εθελοντές και 10 ασθενοφόρα στο Χαλέπι.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 15 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.