ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουσκ: Πιθανή μια Σύνοδος Ε.Ε.-Τουρκίας τους προσεχείς μήνες

09:44 - 16 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Τουσκ: Πιθανή μια Σύνοδος Ε.Ε.-Τουρκίας τους προσεχείς μήνες
Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ε.Ε., συζήτησαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ε.Ε., συζήτησαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τουσκ είπε ότι οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ε.Ε. ζήτησαν από τις ηγεσίες της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να συγκαλέσουν Σύνοδο Κορυφής με τη συμμετοχή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον επόμενο μήνα.

«Νομίζω, μπορούμε να πούμε πως λάβαμε την εντολή να διοργανώσουμε μια τέτοια συνάντηση μέσα στον επόμενο μήνα. Χωρίς ημερομηνία, αλλά με ξεκάθαρη πρόθεση να συνεχίσουμε το διάλογο με την Τουρκία» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σημείωσε ότι παρ' όλο που δεν έχει ολοκληρωθεί η εκπλήρωση όλων των κριτηρίων για την κατάργηση της βίζας, υπάρχουν αρκετά θέματα που θα δικαιολογούσαν μια τέτοια πρωτοβουλία, όπως η τελωνειακή ένωση και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Τουσκ ανακοίνωσε και τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις για το Brexit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.