ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε... κρίση το ΔΝΤ μετά την καταδίκη Λαγκάρντ!

17:48 - 19 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Σε... κρίση το ΔΝΤ μετά την καταδίκη Λαγκάρντ!
Η καταδίκη της Κριστίν Λαγκάρντ για αμέλεια από τη Γαλλική Δικαιοσύνη για την υπόθεση Ταπί, ανοίγει θέμα ηγεσίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανακοίνωσε πως "σύντομα" θα υπάρξει συνεδρίαση του ΔΣ του για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι η καταδίκη της κας. Λαγκάρντ δεν συνδυάζεται με ποινή φυλάκισης ή πρόστιμα, αποτελεί σημαντικό θέμα για το Ταμείο, που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις.

 

Η καταδίκη της κας. Λαγκάρντ είναι "συμβολική" και "πολιτική". Παρότι λοιπόν δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένη ποινή, αναμφισβήτητα πλήττει την εικόνα.

 

Διεθνή ΜΜΕ εκτιμούν πως η απόφαση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για εξελίξεις στην ηγεσία του ΔΝΤ, ειδικά από τη στιγμή που τον Ιανουάριο αναλαμβάνει και επίσημα Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο έχει συναντηθεί και σε προηγούμενες φάσεις για να εξετάσει την πορεία των νομικών εξελίξεων στη Γαλλία. Η σύγκλησή του αναμένεται σε σύντομο χρόνο, για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις», σχολίασε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο διευθυντής Επικοινωνίας του Ταμείου Τζέρι Ράις.

 

Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η κα. Λαγκάρντ επέδειξε αμέλεια γιατί δεν προσπάθησε να ανατρέψει την απόφαση για την υπόθεση του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.

 

Οι δικηγόροι της πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας ανέφεραν πως η πελάτισσα τους θα επιδιώξει να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.