ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Υόρκη: Ο τουρισμός σπάει όλα τα ρεκόρ

18:21 - 20 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Νέα Υόρκη: Ο τουρισμός σπάει όλα τα ρεκόρ
Περισσότερα από 60 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν τη Νέα Υόρκη το 2016, οι περισσότεροι από ποτέ, με το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου, τα θεάματα στο Μπρόντγουεϊ και τα εστιατόρια τεσσάρων αστέρων να αποτελούν τους σημαντικούς πόλους έλξης.

Ο αριθμός των τουριστών από τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο υπερέβη τις προβλέψεις και ξεπέρασε το περυσινό ρεκόρ κατά 1,8 εκατομμύριο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της δημοτικής υπηρεσίας τουρισμού.

«Τα εμβληματικά τουριστικά σημεία ασκούν πάντα μεγάλη έλξη», δήλωσε ο Φρεντ Ντίξον, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της NYC & Company, του οργανισμού προώθησης του τουρισμού στην πόλη. «Είναι τα σύμβολα της πόλης της Νέας Υόρκης, κυρίως γι' αυτόν που την επισκέπτεται πρώτη φορά».

new2

Τα σημεία-σύμβολα της πόλης, ανάμεσά τους το Empire State Building και το Central Park, παραμένουν ψηλά στη λίστα του επισκέπτη με τα «αξιοθέατα που πρέπει να δει», αλλά και το κάτω Μανχάταν έχει γίνει επίσης πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Οι επισκέπτες θέλουν να αποτίσουν ένα φόρο τιμής στο Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου στην οικονομική συνοικία, να μελετήσουν τις εκθέσεις στο νέο Whitney Museum of American Art και να κάνουν βόλτα στο High Line στη δυτική πλευρά του Μανχάταν.

Πολλοί επισκέπτες περιηγούνται εκτός Μανχάταν, στις περιοχές του Μπρούκλιν, του Κουίνς, του Στέιτεν Άιλαντ και του Μπρονξ, αναζητώντας νέα αξιοθέατα και εστιατόρια - ταξίδια που θα ήταν αδιανόητα πριν από 40 χρόνια, όταν η πόλη είχε πέσει στο ναδίρ λόγω της φτώχειας και της εγκληματικότητας.

new3

«Είδαμε μια πραγματική ανάπτυξη σε αυτά που προσφέρει η Νέα Υόρκη, είτε είναι περίπατοι, μικρές περιηγήσεις ή βόλτες με διώροφα λεωφορεία. Οι περιηγήσεις εξακολουθούν να επεκτείνονται σε νέες γειτονιές», πρόσθεσε ο Ντίξον.

Το δέλεαρ της εμπειρίας εκτός του Μανχάταν αντανακλάται στις κρατήσεις ξενοδοχείων στις πέντε γειτονιές, που αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύριο και έφθασαν τις 34,9 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, άλλο ένα ρεκόρ.

new4

«Σε μεγάλο βαθμό η ξενοδοχειακή ανάπτυξη δεν περιορίζεται στο Μανχάταν. Παρατηρείται σε ολόκληρη την πόλη. Η ιδέα του τουρισμού στις γειτονιές έχει γίνει πολύ δημοφιλής», δηλώνει ο Κρίστοφερ Χέιγουντ, εκπρόσωπος της NYC & Company.

Περίπου το 80% των τουριστών στη Νέα Υόρκη είναι από άλλα μέρη των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις στατιστικές της πόλης που αναφέρει ότι επισκέπτες διανύουν περισσότερα από 80 χλμ. για να δουν τα αξιοθέατα.

new5

Χωρίς να προκαλεί έκπληξη, οι τουρίστες από το εξωτερικό ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια φέτος αποτελώντας σημαντική πηγή εσόδων.

Οι Βρετανοί κατέχουν την πρωτιά μεταξύ των ξένων τουριστών στη Νέα Υόρκη, ακολουθούν οι Κινέζοι, έχοντας ξεπεράσει τους Καναδούς οι οποίοι πλέον έπεσαν στην τρίτη θέση και ακολουθούν οι Βραζιλιάνοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.